31 Ağustos 2013 Cumartesi

SİVİLCE TEDAVİSİ




SİVİLCE TEDAVİSİ

Sivilce tedavisi için öncelikle sivilcelerin neden oluştuğunun bilinmesi gerekir. Ergenlik döneminde oluştuğunu düşündüğümüz o yaşlarda oluşan sivilceler aslında cilt yapısından kaynaklı bir sorundur. Eğer bireyin ailesinde de bu sorun varsa uzman yardımı alması şarttır. Çünkü cilt genetiğinde ailesinden bireylerin özellikleri vardır.

Cilt yağ bezleri tarafından yağlanmaktadır. Ve bu sayede cilt bir tabaka halinde yağ ile korunmaktadır. Bu koruyucu durum faydalıdır. Fakat fazla çalıştığı zaman olumsuzluklara neden olması kaçınılmazdır. Çok çalışan yağ bezinin kanalları tıkanır ve sonucunda şişer ve iltihaplanır bu da sivilce oluşmasına neden olacaktır. Sivilce sorununuzu tespit ettikten sonra kesinlikle kendiniz müdahale etmemelisiniz bir uzmandan yardım almanız bu konuda son derece önemlidir. Sivilce tedavisi kişisel bir süreçtir. Herkes için farklı bir yol izlenir çünkü cilt tipleri sürekli olarak farklılık göstermektedir. İlk olarak tedavide sivilceler tedavi edilir ardından cildin tedavisi gerçekleştirilir. Antibiyotik, soyucu kurutucu kremler, antibiyotik krem ve jeller, kimyasal peeling, a vitamini türleri, doğum kontrol hapları kişinin sivilce tedavisinde izlenecek yollardandır. Fakat bunlar kafaya göre alınabilecek ilaçlar değillerdir.

Doktor tarafından belirlenen tahliller ile ya da doktorun görüşleri doğrultusunda alınmalıdırlar. Aynı zamanda sivilceli ciltlerde makyaj kullanımı son derece zararlıdır. Çünkü zaten kapalı olan uçların iyice kapatılması anlamına gelen makyaj cildinizin hava almasını engelleyerek bu iltihabın yayılmasına ve makyajın pisliği ile birleşmesine neden olacaktır.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder