31 Ağustos 2013 Cumartesi

Sivilce ve Cilt Temizliği


Sivilce ve Cilt Temizliği

İnsan vücudunun ergenlik dönemine girmesiyle birlikte kadınlarda östrojen, erkeklerde ise testosteron hormonları üretiminde artış olur. Yaşanan bu hormonsal değişimler ciltte yağlanmaya sebep olur. Yağlanma ise ergenlik döneminde ve sonrasında en sık görülen cilt problemlerinden biri olan akneye yani sivilceye sebep olur.

Cilt yüzeyinde bulunan P.acnes bakterisinin yağ kanallarına girmesiyle sivilce oluşumu gerçekleşir. Yüzü çok fazla ellemek ve elle veya başka aletlerle sivilceleri sıkıştırmak bu bakterilerin yağ kanallarına girmesini kolaylaştırır ve sivilce oluşumunu tetikler. Bu nedenle sivilcelerinizi kesinlikle ellememeli ve temiz olmayan ellerle yüzünüze dokunmamalısınız.

Eğer sivilceli bir cilt yapısına sahipseniz cildinizin bakımına ve hijyenine dikkat etmelisiniz. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki; kirlilik sivilcelere neden olan bir etken değil. Ancak cildin aşırı yağlanması sivilcelenmeye sebep olduğu için cildinizi temiz tutarak fazla yağdan arındırmalısınız.

Pekiyi cilt temizliği nasıl yapılmalı? Öncelikle cildinizi temiz tutmak için içerisinde salisilik asit ya da laktik asit bulunan yüz temizleme jelleriyle cildinizi suyla yıkayarak temizlemelisiniz. Bu jeller sivilceleri tedavi etmez ancak fazla yağ oluşumunu engelleyerek tedavinize yardımcı olurlar. Su ve sabunla cildinizi temizledikten sonra glikolik asit ya da laktik asit içeren bir temizleme losyonunu pamuk yardımıyla cildinize nazikçe sürmelisiniz. Ancak kullandığınız ürünlerin cildinizi kurutmamasına dikkat etmelisiniz. Cilt ne kadar kuru olursa kendisini nemlendirmek için o kadar fazla yağ salgılar ve salgılanan aşırı yağ sivilceye sebep olur. Bu nedenle cilt temizliğini tamamlamak için yağsız su bazlı bir nemlendiriciyle cildinizi nemlendirmelisiniz.

Sivilce ve cilt temizliğinin birbirinden ayrılmaz iki etmen olduğunu unutmamalısınız. Cildinizi fazla yağdan ne kadar arındırırsanız sivilce oluşumu o kadar azalır ve sivilce tedavinize o kadar kısa sürede cevap alırsınız.

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder